ساعات کاری : همه روزه ، با تعیین وقت قبلی
۰۲۱۲۶۸۰۶۱۴۰ - ۰۹۰۲۸۸۱۸۵۸۴
تهران، ولنجک، خیابان ۱۴، پلاک ۱۹، برج هوما Hooma
دکتر عرفان قربانی مقدم » راههای مراقبت از خود در مقابل کرونا
۵ دقیقه
راههای مراقبت از خود در مقابل کرونا

راههای مراقبت از خود در مقابل کرونا

آنچه می خوانید...

راههای مراقبت از خود در مقابل کرونا

سازمانی جهانی ثابت کرده است که شستن مکرر دست ها جهت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا بسیار ضروری می باشد. چنانچه دست ها درست و صحیح شسته شود، نه تنها میکروب را محو می کند، بلکه آلودگی هایی که ویروس از آن تغذیه می کند را نیز خنثی می نماید.

در این مقاله سعی شده است که به توضیح جامع و مفصل پیرامون راههای مراقبت از خود در مقابل کرونا پرداخته شود، جهت کسب اطلاعات لازم بهتر است که این متن را تا انتها مطالعه نمایید. پس با ادامه مطلب با ما همراه باشید…

ویروس کرونا چیست و چرا کشنده می باشد؟

کرونا نوعی ویروس از خانواده سارس می باشد که علائم آن بسیار شبیه سرماخوردگی است به گونه ای که وقتی بیمار بدان مبتلا می شود، به اشتباه گمان می کند که دچار آنفلوانزا شده است و در مراجعه به پزشک اهمال می ورزد، در نتیجه جان خود را به خطر می اندازد.

این بیماری از این جهت خطرناک است که چون علائمی مثل: سرفه، تب مداوم و تنگی نفس را در فرد ایجاد می کند، سندرم حاد تنفسی را برای فرد به همراه می آورد و سلامتی ریه را به خطر می اندازد.

راههای مراقبت از خود در مقابل کرونا
راههای مراقبت از خود در مقابل کرونا

چگونه خود رااز ویروس کرونا محافظت کنیم؟

بهتر است که حدالامکان از منزل خارج نشوید و در خانه بمانید، اگر مجبور به این امر شدید باید با ماسک، دستکش های طبی و با رعایت فاصله از دیگران رفت و آمد کنید.

دست ها را مرتب با آب و صابون و یا محلول های الکلی بشویید، برای این منظور شستشوی دست ها باید20 ثانیه طول بکشد، زیرا که ویروس کرونا سنگین است و تا مدت زمان زیای زنده بر روی سطوح می نشیند.

از قرار گرفتن با افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند، اجتناب کنید، چرا که  ویروس کرونا از طریق قطرات مایع و ذرات هوا به دیگران منتقل می شود.

از بغل کردن و دست دادن افراد خودداری نمایید.

خودداری از لمس کردن چشمان، دهان، بینی با دستانی که مدت زمان زیادی است که  شسته نشده است.

به هیچ وجه در اماکن پرجمعیت و ازدحام قرار نگیرید.

هنگام سرفه و عطسه کردن از دستمال استفاده کنید، بلافاصله بعد از استفاده از دستمال آن را دور بیاندازید. به هیچ وجه دستتان را پیش دهان و بینی قرار ندهید.

ماسک های طبی که استفاده می شود، هر 20 تا 30 دقیقه باید تعویض شود، علت آن این می باشد که با نفس کشیدن مرطوب می شود و قدرت محافظت خود رااز دست می دهد.

چرا باید دست ها را 20 ثانیه بشوریم؟

تحقیقات نشان داده است که ویروس کرونا ساختاری همچون لیپدی دارد و چربی را در لایه های دور تا دور خود می پوشاند. اگر کرونا به پوست برخورد کند، به راحتی می چسبد. در نتیجه با شستن موضع با آب خالی برطرف نمی شود و قطره روغنی از لایه پوست آسان جدا نخواهد شد. به همین جهت، استفاده از صابون برای این منظور تاکید شده است که مولکول های دو طرفه موجود در آن، چربی را از پوست جدا و نابود می کند.

صابون برای خنثی نمودن ساختار لیپدی کرونا نیاز به 20 ثانیه دارد که این بیماری را از بین ببرد. همچنین در محلول های الکلی نیز باید میزان مواد موجود در محلول 60 تا 70 درصد الکل باشد تا بتواند ویروس را نابود کند.

بسیار تاکید شده است که افراد بعد از:

  • سرفه و یا عطسه کردن
  • خرید از سوپرمارکت ها، پمپ بنزین، و یا مراجعه به داروخانه
  • حضور در اماکن عمومی و یا وسایل نقلیه پر تردد
  • قبل و بعد از خوردن هرگونه مواد غذایی
  • لمس پول و یا کارت عابر بانک
  • لمس حیوانات خانگی و یا سطوح خارج از منزل
  • بیرون گذاشتن زباله و فضولات
  • قبل و بعد از مراقبت از بیماران
  • قبل و بعد از سرویس بهداشتی
  • قبل از آشپزی و تهیه غذا
  • و…

دست های خود را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون  بشویند. اگر به آب و صابون دسترسی نداشتند، ضدعفونی کنند، زیرا تاثیر آب و صابون بیش از ژل های ضدعفونی کننده می باشد. تفاوتی نمی کند که دست ها را با صابون قالبی یا مایع شسته شود، همچنین تاثیر آب سرد و گرم در نابودی کرونا به یک اندازه می باشد.

نکته مهم: بعد از هربار شستن دست ها فورا آن را با دستمال و یا حوله، خشک نمایید، زیرا میکروب در دست های خیس راحت تر از دستان خشک پخش می شود.

دکتر عرفان قربانی مقدم جراح مغز، نخاع و ستون فقرات در تهران هستند شما می توانید با شماره

021-26806140 – 0902-8818584تماس بگیرید

آمادگی خود در برابر ویروس کرونا

ویروس کرونا چون بیماری مسری است و ممکن است که جهانی شود، باید محیط خانه را برای داشتن برخی داروها و مواد غذایی مهیا کنیم تا در صورت قرنطینه شدن، از خروج غیرضروری از منزل خودداری شود.

بهتر است که آموزش های اولیه را دیده باشید تا درصورت ابتلا یکی از اعضای خانواده، اقدامات لازم را انجام دهید.

شایان ذکر است که بگوییم چون این بیماری واکسن و یا دارویی ندارد، باید در برابر این عارضه شکیبا بود و تا امنیت کامل جوانب احتیاط را رعایت کنیم.

دکتر عرفان قربانی مقدم

بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب
عضو انجمن نورو اسپاین
عضو انجمن جراحان ستون فقرات

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 15 =