ساعات کاری : همه روزه ، با تعیین وقت قبلی
۰۲۱۲۶۸۰۶۱۴۰ - ۰۹۰۲۸۸۱۸۵۸۴
تهران، ولنجک، خیابان ۱۴، پلاک ۱۹، برج هوما Hooma
دکتر عرفان قربانی مقدم » جراحی تومورهای هیپوفیز
۳ دقیقه
جراحی تومور های هیپوفیز

جراحی تومورهای هیپوفیز

آنچه می خوانید...

جراحی تومورهای هیپوفیز

درمان اصلی بسیاری از تومورهای هیپوفیز جراحی است. چگونگی عملکرد این عمل جراحی به نوع تومور ، محل دقیق آن ، اندازه آن و اینکه آیا در ساختارهای مجاورش گسترش یافته است یا خیر ، بستگی دارد.

جراحی ترانس اسفنوئیدال

این جراحی رایج ترین روش برای از بین بردن تومورهای هیپوفیز است. بدان معنی که، عمل جراحی از طریق سینوس اسفنوئیدی ، فضای توخالی در جمجمه پشت معابر بینی و زیر مغز انجام می شود.

برای انجام عمل جراحی مغز و اعصاب ، برش کوچکی در امتداد قسمت بینی (غضروف بین 2 طرف بینی) یا زیر لب فوقانی (بالای دندان ها) ایجاد می کنند. برای رسیدن به هیپوفیز ، جراح  مغز با توجه به ضخامت استخوان و سینوس ، دیواره های بنیادی سینوس اسفنوئیدی را با اسکنه های کوچک جراحی ، مته ها یا سایر ابزارها باز می کند. از ابزارهای کوچک و میکروسکوپ برای از بین بردن تومور استفاده می شود.

روش دیگر استفاده از آندوسکوپ است . در این روش برش زیر لب فوقانی یا در امتداد سپتوم بینی  دیگر لازم نیست ، زیرا آندوسکوپ به جراح اجازه می دهد تا از طریق برش کوچکی که در قسمت پشتی بینی وجود دارد ، ببیند. جراح ابزار را از طریق بینی عبور داده و سینوس اسفنوئید را باز می کند تا به غده هیپوفیز برسد و تومور را بیرون بکشد. استفاده از این روش بستگی به وضعیت تومور و شکل سینوس اسفنوئیدی دارد.

جراحی تومور های هیپوفیز
جراحی تومور های هیپوفیز

کرانیوتومی

برای تومورهای بزرگتر یا پیچیده تر هیپوفیز ، ممکن است کرانیوتومی لازم باشد. در این روش، جراح برای رسیدن به تومور مجبور است با دقت بیشتری نزدیک به مغز کار کند. کرانیوتومی در مقایسه با جراحی ترانس اسفنوئید برای ضایعات کوچک احتمال بیشتری برای صدمه مغزی و سایر عوارض جانبی دارد اما در واقع برای ضایعات بزرگ و پیچیده ایمن تر است زیرا جراح دید بهتری دارد .

برای هر دو عمل جراحی ترانس اسفنوئیدی و کرانیوتومی ، پزشک ممکن است، تصویربرداری با اسکن MRI یا سی تی اسکن قبل از جراحی را تجویز کند . این مهم است که بدانید تومور چقدر بزرگ است و اینکه آیا آن فراتر از غده هیپوفیز گسترش پیدا کرده است یا خیر .  این روش بررسی قبل از جراحی، به جراح کمک می کند تا بتواند بهترین روش جراحی را برنامه ریزی و پیش بینی کند .

دکتر عرفان قربانی مقدم جراح مغز، نخاع و ستون فقرات
بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب عضو انجمن نورو اسپاین عضو انجمن جراحان ستون فقرات.شماره های تماس جهت کسب اطلاعات بیشتر

  • 021-26806140
  • 0902-8818584

در موارد نادر ممکن است ، هر دو نوع جراحی به طور همزمان مورد استفاده قرار  گیرند، تا تومورهای بزرگی را که در بافتهای اطراف گسترش یافته اند به طور کامل از بین بروند .

به عنوان یک قاعده کلی ، تومورهای کوچکتر هیپوفیز با جراحی ساده تر می شوند. هرچه تومور بزرگتر و تهاجمی تر باشد ، احتمال درمان تومور با جراحی کمتر است. عوارض جانبی نیز برای از بین بردن تومورهای بزرگ و تهاجمی معمولا بیشتر است .

احتمال بروز عوارض بعد از جراحی

جراحی روی غده هیپوفیز یک عمل جدی است و جراحان بسیار مراقب هستند که سعی کنند هر مشکلی را در حین عمل یا بعد از آن محدود کنند. عوارض در حین یا بعد از عمل مانند خونریزی ، عفونت یا واکنش به بیهوشی نادر هستند ، اما ممکن است  دیده شوند .

دکتر عرفان قربانی مقدم

بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب
عضو انجمن نورو اسپاین
عضو انجمن جراحان ستون فقرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 4 =