تفاوت دیسک گردن با آرتروز گردن
در زندگی های امروزی به دلیل شیوه زندگی نا مناسب بسیاری از عارضه ها رخ می دهد که باعث اذیت و آزار و ناراحتی افرادمی شوند. هم چنین مشاهده شده است که برخی از آن ها حتی در خصوص بسیاری از این بیماری ها اطلاعی ندارندو نمی دانند چیست و چگونه درمان می شوند، به همین خاطر است که ما می کوشیم در خصوص بیماری های شایع و تفاوت آن ها با یکدیگر بیشتر توضیح دهیم تا بتوانیم خدمتی هر چند کوچک به سطح آگاهی مردم کنیم ، تا در جامعه امروزی شاهد کم شدن چنین بیماری های باشیم و افرادی آگاه و دانا از ابتلا به چنین بیماری های پیشگیری کنند و شیوه درستی از زندگی کردن را انتخاب کنند تا به دردسر نیافتند، پس بیشتر بخوانند و بخواهند که بدانند.
اینک در مود اینکه دیسک و آرتروز گردن با یکدیگر چه تفاوتی دارند، برای تان می گوییم، باشد که مفید واقع شود.
دیسک گردن چیست؟
وقتی درد را در قسمت های تحتانی و گردن خود بی مورد و بی دلیل احساس می کنید، ممکن است به آسیب دیسک گردن مبتلا شده باشید و خبر نداشته باشید، در این هنگام است که ماده غضروفی بین مهره ها به جلو حرکت می کند و موجب وارد شدن فشاری به گردن می شود که ناراحتی و دردی را برای انسان رقم می زند. هم چنین دیسک گردن یک یاز شایع ترین عارضه های نخاعی محسوب می شود.
علائم آن عبارت اند از: گز گز کرده، مو مور شدن، درد انتشاری در نقاط گردن، خواب رفتگی، شانه و بازو و گاهی هم بی حسی، سوزن سوزن شدن دست ها است. هم چنین قدرت دست و پا های بدن نیز کاهش می یابد.
درمان دیسک گردن
یکی از راه کاری های درمانی که بسیاری از متخصصین این حوزه به آن معتقدند و کاری است بسیار آسان و بی دردسر، تغییر در سبک زندگی و ترک عادات غلطی است که منجر به بروز دیسک گردن شده است.
در ا بتدا یک راهکار درمانی مانند: تجویز داروی های ضد التهاب و دستور به بستن گردن بند مخصوص طبی برای بهبود و تسکین درد استفاده می کنند. در ادامه در مراحل بعدی وقتی درد شدت می یابد، جراح ستون فقرات وارد می شود و با جراحی دیسک گردن درمان می کنند، تا از شر درد و عارضه خلاص شوند.
دراین نوع جراحی، جراح سعی می کند فشار وارده بر گردن را بر دارد و ماده غضروفی ستون فقرات را جابه جا کنند و به حالت اول خود باز گردانند. این عمل جراحی از طریق برشی در ناحیه پشت گردن انجام می شود.
آرتروز گردن چیست
آرتروز گردن به شرایطی اطلاق داده می شود که ناحیه مفاصل گردن، مهره ها، دیسک، به تدریج تحلیل رفته باشد و موجبات دردو ناراحتی را برای فرد فراهم می کند، بیشتر افراد بالای 40 سال سن در دام چنین عارضه های می افتند، ممکن است در اثر خم و راست شدن های طولانی یا دیگر عواملی ایجاد شود که با طول عمر بیمار ارتباطی مستقیم دارد.
براساس آخرین تحقیقات انجام شده، محققین به این نتیجه رسیده اند آرتروز گردن بیشتر در میان مردان شایع بوده و تعداد کمتری از زنان دچار چنین عارضه ای شده اند.
بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب عضو انجمن نورو اسپاین عضو انجمن جراحان ستون فقرات.شماره های تماس جهت کسب اطلاعات بیشتر:
- 0902-8818584
- 021-26806140
علائم آرتروز گردن
باز هم یکی از مهم ترین نشانه های ابتلا به آرتروز گردن همان درد است که در هنگام چرخاندن سر به این طرف و آن طرف افزایش می یابد. منقبض شدن عضلات گردن، نیز یکی دیگر از علائم آرتروزهستند.
دلائل بروز آرتروز گردن
بنابراین عواملی مانند: افزایش سن، وارد شدن صدمه در اثر صانحه ای، نوع شغل افراد، جا به جا کردن اجسام سنگین وزن یا محکم، ژنتیک و وراثت در ایجاد آرتروز گردن موثر اند. حتی برخی از تحقیقات مبتنی بر این امر است که استعمال دخانیات هم می تواند در بروز آرتروز گردن دخیل باشد.
آرتروز گردن چگونه درمان می شود؟
در ابتدا برای درمان موقتی آرتروز گردن می توانید از ماساژ درمانی، فیزیوتراپی، استراحت و ثابت نگه داشتن گردن کمک گرفت.
بعد با انجام همه ی این کار ها اگر درمان پاسخگو نبود، جراح ستون فقرات شما را به جراحی ستون فقرات ارجاع می دهد.
که جراح می تواند به کمک انجام عمل جراحی درد و عارضه های حادی که در ناحیه گردن و ستون فقرات ایجادمی شود را برطرف کند. در این جراحی درمان با برداشتن استخوان یا زوائدی از آن و بافت های دیسکی میسر می شود.
مراقبت های لازمه پس از انجام عمل جراحی ستون فقرات
- از بخیه و جای زخم خود به خوبی و با رعایت نکات دستوری مراقبت کنید و پانسمان آن را مداوم تعویض کنید تا دچار آسیبی نشوید.
- بعد از عمل حتما برای پیگیری و چکاپ به پزشک خود مراجعه کرده و آزمایشات لازمه را انجام دهید.
- جهت تقویت عضله های گردن و کمر مدتی طولانی پس از عمل جراحی به انجام ورزش با تمرین های مخصوص اقدام کنید.
- بیمارانی که عمل جراحی گردن انجام داده اند پس از عمل جراحی سعی کنند از غذا های نرم و مایعاتی تغذیه کنند.
تفاوت دیسک گردن با آرتروز گردن در چیست؟
آرتروز زمانی ایجاد می شود که مفاصل گردن دچار پارگی شده باشند، که باعث اختلال در عملکرد گردن می شود و می تواند فرد را آزرده خاطر کند، زیرا درد و تورمی به همراه دارد که بسی طاقت فرساست. در چنین حالتی فرد دچار آرتروز شده است.
با جلو و عقب شدن ماده غضروفی درون ستون فقرات و وارد شدن آن به گردن فشار می آورد که در این صورت دیسک گردن بیرون زده می شود.
نتیجه گیری
با مشاهده هر گونه علامتی حتما به پزشک مراجعه کنید و تحت معاینه بالینی قرار بگیرید تا بررسی های لازمه به عمل آید و بعد به جراح ستون فقرات ارجاع داده شوند تا درمان یابند.
در آخر اینکه از کنار هر علامتی به سادگی نگذرید و حتماٌ آن ها را جدی بگیرید تا بیماری در همان مراحل اولیه شناسایی و سپس درمان شود.