بر اساس آمار های منتشر شده از سوی پذیرش، روزانه افراد بسیاری برای تشخیص و درمان انواع بیماری های مغز و اعصابی راهی بیمارستان می شوند، این عارضه ها می تواند بیرون زدگی ستون فقرات یا حتی سکته مغزی باشد، این که از روند درمانی تان اطمینان کامل حاصل کنید مستلزم آن است بهترین جراح مغز و اعصاب را انتخاب کنید و در مورد تمامی بیماری ها اعم از مشکلات سیستم عصبی و ضربه مغزی باید به وی مراجعه کرد. چرا سیستم عصبی و مغزی در انسان به عنوان فرمانده کل بدن شناخته می شوند و اگر اختلالی در عملکرد این ناحیه ایجاد شود رسماٌ انسان فلج می شود. به دلیل اهمیت بالای انتخاب بهترین متخصص مغز و اعصاب با توجه به مطالعات انجام شده نوشتاری در اختیارتان قرار می دهیم.
متخصص مغز و اعصاب کیست و چه می کند؟
سیستم عصبی انسان از دو قسمت مرکزی و محیطی ساخته شده است، بخش مرکزی آن مغز، نخاع و عصب را شامل می شود و قسمت محیطی اعصاب حسی و حرکتی را پوشش می دهد. عصب ها رشته های بلندی هستند که پیام و اطلاعات را به تمامی بخش های سیستم عصبی منتقل می کنند. به نحوی دیگر دستورات را از مغز به دیگر اندام های بدن انتقال می دهد. بدیهی است با وارد شدن کوچک ترین صدمه ای به این سیستم عصبی تمامی اندام های بدن با اختلال عملکردی مواجه می شوند.یک متخصص مغز و اعصاب علاوه بر تشخیص، درمان انواع اختلالات مرتبط با سیستم عصبی و جراحی مغز بیماری های دیگری نظیر، شکستگی مهره های گردن، کمر و دیسک کمر را درمان می کند. برای این که فردی به این درجه از تخصص برسد باید سال های بسیاری را مشغول تحصیل علم و تجربه باشد زیرا مغز و اعصاب از مهم ترین و پیچیده ترین اندام های بدن به حساب می آیند فعالیت در این حوزه دقت، توجه و مهارت بالایی را می طلبد. البته تجربه هم جز توانایی لاینفک یک جراح مغز و اعصاب است این که بتوانید در زمان مناسب بهترین تصمیم گیری را داشته باشید و تشخیص و راهکار درمانی درستی را ارائه دهید تا سلامتی بیمار خود را حفظ کنید کاری بس سخت و دشوار است.
تفاوت کار متخصص مغز و اعصاب و جراح مغز و اعصاب چیست؟
جراح مغز و اعصاب فردی است که به بررسی بیماری های مغز و اعصاب که عمدتا نیاز به جراحی دارند می پردازد. به عنوان مثال جراحی تومورهای مغری، خونریزی مغزی ، افرادی که دچار تصادف و سانحه شده و به سر یا ستون فقرات آنها ضربه وارد شده . یا کسانی که دچار آرتروز گردن هستند و نیاز به جراحی دارند. جراحی دیسک کمر ، تومور مخچه و …. همه و همه جزو وظایف یک جراح مغز و اعصاب است. اما یک متخصص مغز و اعصاب یا نورولوژی فردی است که به درمان بیماری هایی می پردازد که با درمان دارویی مرتفع می شوند. مثل بیماری پارکینسون، آلزایمر و موراد مشابه دیگر. بنابراین با توجه به نوع بیماری که فرد دارد باید به هر یک از متخصصان مربوطه مراجعه کند.
برای درمان چه بیماری هایی باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنیم؟
سیستم عصبی بدن و همینطور مغز نخاع و ستون فقرات از جمله مهمترین اعضا بدن انسان هستند که سلامت آنها بسیار اهمیت بالایی دارد. در هنگام بروز مشکلات و صدمات مغزی – نخاعی از جمله موارد زیر باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید.
- تومور مغزی
- تومور مخچه
- جراحی دیسک کمر
- جراحی دیسک گردن
- جراحی ستون فقرات
- آنوریسم مغزی
- جراحی تومور هیپوفیز
- جراحی عروق مغز
- شکستگی مهره گردن
- جراحی مننژیوم مغزی
- جراحی انوریسم مغزی
- متاستاز مغزی
- آسیب ستون فقرات
- شکستگی های مهره کمر
- جراحی تنگی نخاع
- آرتروز گردن
- درد مفصل فاست
- جراحی انحراف ستون فقرات
جراحی تومور مخچه
ازجمله کارهای مهمی که یک جراح مغز و اعصاب انجام می دهد جراحی تومور مخچه است. سردرد ، تهوع و استفراغ از جمله علائم این بیماری است. پزشک با انجام ام آر آی می تواند بیماری را تشخیص داده و اقدامات لازم را برای درمان تومور انجام دهد.
درمان تشنج
یکی از نشانه های تومور مغزی خود را با تشنج نشان میدهد. بیماری که در حال انجام عمل جراحی است به دلیل درمان تشنج و وجود ضعف و بی حسی در پای سمت راست به پزشک مراجعه می کند و پس از بررسی های لازم پزشک اقدام به برداشتن تومور مغزی بیمار میکند.
جراحی شکستگی مهره گردن
همواره در طول زندگی احتمال وجود حوادثی مثل تصادفات رانندگی و یا افتادن از ارتفاع برای هر انسانی وجود دارد. اما خوشبختانه آسیب دیدگی ها و صدماتی که به مهره های کمر یا گردن وارد می شود، در بسیاری از موارد قابل برطرف شدن است. جراحی شکستگی مهره گردن یکی دیگر از وظایف جراح مغز و اعصاب است.
جراحی مننژیوم مغزی
مننژیوم مغزی شایعترین و رایج ترین تومور مغزی شناخته شده است و جالب است بدانید که تعداد بسیار زیادی از افراد که تشخیص تومور مغزی را دریافت می کنند،دچار مننژیوم هستند.
چگونه یک جراح مغز و اعصاب خوب را پیدا کنیم؟
با توجه به تعداد بسیار زیاد پزشکان و جراحان شاید این یکی از چالشی ترین سوال برای افراد باشد که در بین این همه پزشک چگونه یک پزشک خوب را برگزینند؟ ما در اینجا راهه های موثر برای شناخت یک جراح خوب را معرفی می کنیم.
سابقه پزشکی جراح
شاید افراد زیادی باشند که موفق به گذراندن دوره های لازم طبابت و اخذ مدارک مربوطه شده اند اما این دلیل بر مجرب بودن آنها نیست. پزشکانی که در این حوزه فعالیت گسترده و پیوسته ای دارند و با انجام جراحی های موفق توانسته اند رضایت بیمار های خود را جلب کنند گزینه های بسیار مناسبی برای انجام جراحی هستند. آنچه مسلم است نتیجه بسیاری از جراحی ها به تجربه و مهارت پزشک نیز وابسته است. داشتن یک سابقه کاری خوب و جراحی های موفق پزشک می تواند دلیل خوبی برای انتخاب وی به عنوان جراح خوب باشد.
پرس و جو از بیماران قبلی
این یکی از راه های شناخت یک جراح خوب است. بیماران قبلی یک پزشک که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند بهترین گزینه برای پرس و جو هستند. البته که شرایط هر بیمار با بیماران دیگر متفاوت و منحصر به فرد است اما شیوه برخورد پزشک با بیمار و استفاده از متدهای علمی بروز در نتیجه جراحی بسیار موثر است. معمولا بیماران سعی م یکنند تحت نظر پزشک مخصوص به خود باشند تا بهترین نتیجه را بگیرند. به همین ترتیب میی بینیم که در بسیاری از موارد بیماران در طی سالها برای چکاپ های سالیانه وضعیت خود مایلند نزد پزشک خود بروند.
جست و جو در اینترنت
به طور کلی با جست جو در اینترنت می توان علاوه بر شناخت بیماری ها و راه های درمانی آنها پزشکان مجرب را نیز شناخت. نام و آوازه اکثریت پزشکان معتبر در فضای اینترنت توسط بیماران مختلف و راه های گوناگون پخش شده و با یک سرچ ساده می توانید بهترین پزشکان را بیابید.
استفاده از شبکه های مجازی
شبکه های مجازی بسیاری در کشور وجود دارند که مخاطبان زیادی داشته و هر روز تولید محتوای ارزشمند و مفید توسط کاربران آنها انجام می شود. در این بین پزشکان بسیاری اقدام به راه اندازی صفحه های مربوط به خود نموده و نمونه کارها و عمل های جراحی را به اشتراک گذارده اند. برای دیدن نمونه کارها و عمل های جراحی می توانید به صفحه اینستاگرام دکتر قربانی مقدم بروید. کافی است بر روی لینک زیر کلیک کنید.
مشاوره آنلاین پزشک
دلایل متعددی وجود دارد که افراد می توانند از مشاوره های آنلاین در سراسر کشور استفاده کنند. یکی از مهمترین آنها همین شرایط سیاه کرونایی است که متاسفانه هموطنان بسیاری را به کام مرگ کشانده . مخصوصا در این دوران مشاوره گرفتن از افراد متخصص و فوق تخصص در زمینه های مختلف پزشکی از اهمییت دوچندانی برخوردار شده است.
بسیاری از افراد به دلیل راه دور و مسافت طولانی سالها از دسترسی به پزشکان مجرب دور مانده اند. سختی های سفر و هزینه های بسیار یک سفر از شهری به شهر دیگر بسیاری از افراد را از مشاوره گرفتن پشیمان کرده و از ادامه راه های درمانی بازمانده اند.
سوالات متداول برای نحوه گرفتن مشاوره آنلاین
سامانه آنلاین چگونه کار می کند؟ برای مشاوره گرفتن از این سامانه ها باید چه کاری انجام دهم و سوالات متداول مشاوره های آنلاین. با دیدن آموزش های لازم از سامانه آنلاین ماوراطب می توانید یک مشاوره خیلی خوب داشته باشید.
ویژگی های یک جراح مغز و اعصاب خوب
برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از عمل جراحی خود بگیرید در انتخاب پزشک خود دقت کنید و به این موارد حتما توجه کنید.
خوب گوش دادن به شرح حال بیمار: شاید خیلی ابتدایی به نظر بیاید که مهمترین ابزار درمانی برای هر پزشکی در ابتدا، شرح حال بیماراست. درست که با استفاده از راه های مختلف مثل تصویر برداری ها و ام آر و آی و غیره میتوان شرایط بیما را فهمید و نوع بیماری را تشخیص داد اما شرح حالی که بیمار از وضعیت جسمانی خود به پزشک میگوید، بسیار با اهمیت است.
همراهی و همدلی با بیمار : بیماران معمولا دچار اضطراب و نگرانی در مورد شیوه درمانی یا نتیجه جراحی هستند. وجود پزشکی که علاوه بر اقدامات مهم برای بهبود حال بیمار، در کناربیمار بوده و همدل و همراه وی باشد بسیار حائزاهمیت است. دلگرمی پزشک به بیمار می تواند اعتماد به نفس بیمار را بالا برده و در بهبود روند بیماری موثر باشند
صبور بودن: صبر پزشک در عملکرد وی بسیار تاثیرگذار است. بیماری که می بیند پزشک در تمام مراحل بیماری در کنار او و همراه اوست برای درمان بسیار امیدوار تر بوده و دوره بیماری را بسیار آسوده تر طی می کند.
با وجدان و وظیفه شناس باشد : پزشک باید همه شرایط را بسنجد و آنگاه تصمیم به انتخاب راه درمانی مناسب بگیرد. درمانی که بهترین نتیجه را برای فرد به همراه داشته و به سلامتی وی کمک کند.
تجربه برای انجام عمل های جراحی بسیار اهمیت دارد. افرادی که تاکنون جراحی های موفق زیادی داشته اند، بهترین گزینه برای انتخاب هستند.
آشنا بودن به جدیدترین تکنیک ها و متد علمی معمولا برای اغلب پزشکان امری عادی است. اکثریت پزشکان در زمینه تخصصی خود اطلاعات کافی دارند اما آنچه که مسلم است همواره دوره های علمی و تخصصی برای پزشکان وجود دارد که می توانند در آنها شرکت نموده و مهارت علمی و عملی خود را بالا ببرند.
نکاتی مهم برای انتخاب بهترین جراح مغز و اعصاب
- در ابتدا پزشک باید مدارک و سوابق پژوهشی معتبری در این زمینه داشته باشد تا به عنوان فردی کار دان شناخته شود.
- آمار بالایی از رضایت بیماران و مراجعه کنندگان سابق وی به دست آوریم.
- از دانش به روز دنیا بهره مند باشد و به طور مداوم در حال آپدیت شدن باشد.
- تعداد عمل های موفقیت آمیز وی را در نظر بگیرید.
- مجوز رسمی و پروانه کسب از سازمان نظام پزشکی داشته باشد.
- به اصول اخلاق حرفه ای و سوگند نامه پزشکی پایبند باشد.
- مهارت برقراری ارتباط با بیمار را داشته باشد.
- با خوش رویی از مراجعه کننده استقبال کند.
- موقعیت مکانی مطبش در دسترس باشد.
- صبوری، دلسوزی، مهربانی و اخلاق مداری از دیگر خصائص نیکویی است که یک پزشک خوب باید داشته باشد.
- به طور صادقانه و شفاف از عوارض احتمالی جراحی و تبعات بیماری به فرد مراجعه کننده اطلاعات بدهد.
- امین و محرم اسرار بیمار باشد، تحت هیچ شرایطی پرونده پزشکی بیمارش را در اختیار قرار ندهد.
- در دریافت حق ویزیت و دستمزد های جراحی موازین انصاف را رعایت کند.
هزینه مراجعه به بهترین جراح مغز و اعصاب چقدر است؟
به طور کلی هزینه مراجعه و درمان توسط متخصص مغز و اعصاب با توجه به نوع بیماری و روش درمانی انتخابی آن برآورد می شود. علاوه بر آن فاکتور های دیگری برای برنامه ریزی بودجه ای تان وجود دارد که عبارت اند از:
- میزان تخصص، تجربه و شهرت جراح
- تعداد جلسات مراجعه
- میزان دریافت ویزیت و موقعیت مکانی مطب که تاثیر گذار است.
- میزان دسترسی از محل سکونت تا مطب پزشک، بدین ترتیب به فکر هزینه های ایاب و ذهاب هم باید باشید.
ناگفته نماند انسان های بسیار شریفی در ایران هستند که مرراعات حال بیمار را می کنند و از آنها با توجه به بودجه مالیشان هزینه دریافت می کنند و بسیار منصف هستند.
سوالات متداول
اگر دیسک اکسترود ( پاره ) شده باشد باید عمل جراحی باز انجام دهید و لیزر کمک کنننده نیست. برای دررمان باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه شود.
معمولا آرتروز گردن نیازی به جراحی ندارد مگر این که با دیسک گردن یا تنگی کاال نخاعی همراه شود. در غیر اینصورت می توانید با فیزیوتراپی و ورزش ان را کنترل کنید.
بسیاری از تومورهای مغزی ابتدا با تشنج خود را نشان داده و تشخیص داده می شوند. درصد زیادی از آنها با استفاده از داروهای ضد تشنج جلوی تکرار مجدد آن گرفته می شود.
اما در کل در بسیاری از بیماری های ضایعه مغزی از جمله تومور مغزی احتمال تشنج وجود دارد. اما با خاررج کرردن تومور و مصرف دارو در مدت زمان، دیگر تشنج اتفاق نمی افتد.
در کل عمل لیزری مغز ، اقدام لیزر به اون معنایی که همه میشناسن نداریم.
کلام آخر
اگر در انتخاب متخصص و جراح مغز و اعصاب توجه و دقت کافی را به خرج ندهید ممکن است متحمل خسارات و عوارض جبران ناپذیری شوید. پس با کاری هوشمندانه از سلامتی خود محافظت کنید. به منظور اشاعه فرهنگ آگاهی بخشی این نوشتار را برای دوستان و آشنایان خود با ذکر منبع وب سایت رسمی دکتر قربانی مقدم، به اشتراک بگذارید.
6 پاسخ
سلام من مدولاری تیرویید داشتم که تبدیل ب متاستاز شد. الان در حال حاضر درد گزگز کف پا و بی اختیاری مدفوع ادرار دارم و همینطور با عصا راه میرم میخواستم بدونم ب نظر شما با جراحی میشه فشار رو کمتر کرد یا خیر
سلام در صورتی که متاستاز اثر فشاری روی نخاع یا اعصاب داشته باشد باید عمل بشوید و این امکان وجود دارد.
ببخشید با این مشاوزه انلاینی که معرفی کردین امکانش هست من مدارکمو بفرستم بعد از طریق انلاین شما چک کنید؟؟
سلام ، بله حتما این امکان وجود دارد.
وقت بخیر. من از کودکی دچار کمر درد بوده ام که بگفته پزشکان و اسکن کمر سر خوردگی مهره پنج تشخیص داده شده. مدتهاست غیر از درد کمر عوارض دیگری مانند بی حسی انگشتان پا و درد کف پای راست را تجربه میکنم که طی سالها پیش رونده بوده .تقاضا دارم راهنمائی فرمائید. و ایا امکان مشاوره آنلاین وجود دارد ؟
سلام بله وقت مشاوره آنلاین بگیرید و مدارکتان رو اونجا برام بفرستین