ساعات کاری : همه روزه ، با تعیین وقت قبلی
۰۲۱۲۶۸۰۶۱۴۰ - ۰۹۰۲۸۸۱۸۵۸۴
تهران، ولنجک، خیابان ۱۴، پلاک ۱۹، برج هوما Hooma
دکتر عرفان قربانی مقدم » بهترین جراح تومور نخاعی
۵ دقیقه
بهترین جراح تومور نخاعی

بهترین جراح تومور نخاعی

آنچه می خوانید...

بهترین جراح تومور نخاعی

از یک کمردرد ساده تا ابتلا به تومور نخاعی، قطعا زمانی که در حال خواندن این مقاله هستید حداقل یک بار درد ناحیه کمر را تجربه کرده اید.درد هایی که هنگام نشتن و برخاستن بیش از پیش احساس می شوند. آیا تا به حال شده که به منبع این درد ها مشکوک شوید و یا بخواهید علت آن را جستوجو کنید؟

 

بسیاری از ما هنگام مواجهه با درد های ناحیه کمر به راحتی از کنار آن گذر می کنیم. فقط به این جهت که می پنداریم این یک درد زود گذر است. اما غافل از اینکه با گذر زمان این درد ها تشدید و طولانی تر می شود.

بنابراین اگر دوست دار سلامتی خود هستید اولین و مهمترین گام برای ارزیابی علت کمر دردهای تان مراجعه به بهترین جراح مغز و نخاع است تا بتواند بیماری های زمینه این در ها را تشخیص دهد.

بهترین جراح تومور نخاعی
بهترین جراح تومور نخاعی

در ادامه به بررسی تومورهای نخاعی و همچنین معرفی بهترین جراح تومور نخاعی می پردازیم:

چیستی تومور های نخاعی

نخاع در اسکلت استخوانی ستون فقرات قرار دارد. زمانی که فرد دچار تومور نخاعی می شود در واقع تومورهای سرطانی خوش خیم و یا بدخیم که حاصل از رشد توده های بافتی سرطانی است در کانال استخوانی ستون فقرات و روی نخاع ایجاد می شود. این تومور ها می توانند خوش خیم یا بدخیم باشند، اما ایجاد تومور های بدخیم ندرتا در کانال استخوانی ستون فقرات ایجاد می شود، در واقع این گونه تومور ها از قسمتی غیر از ستون فقرات رشد کرده و در مرحله بعد به ستون فقرات راه می یابند.

بعضا این تومور ها با ویژگی خوش و یا بدخیم بودن می توانند تهدید کننده جان بیماران باشند. لذا پیشگیری از درد های کمری و پیگیری در صورت تجربه آن می تواند بیماران را از ابتلا به عارضه تومورهای نخاعی برهاند.

انواع تومورهای نخاعی

تومورهای نخاعی شایع که درد های کمری را در پی دارند عبارت اند از:

تومورهای ستون مهره ها

تومورهای پیش سرطانی

تومورهای متاستاتیک

تومورهای اینترادورال

مننژیوما

تومور های غلاف عصبی

تومور های داخل نخاعی

حال که با انواع تومور های نخاعی آشنا شده اید. به بررسی علائم تومور نخاعی می پردازیم تا بتوانید آن را از یک کمر درد ساده تشخیص دهید:

  • احساس بی حسی دست و پاها در پی درد های ناحیه گردن و کمر
  • اختلالات دفعی
  • درد در ناحیه مرکزی ستون فقرات به هنگام صبح
  • درد تشدید شده در صورت لمس ناحیه وجود تومور نخاعی
  • عدم تسکین درد با استراحت کافی
  • درد ناحیه کمر همراه با بی اشتهایی
  • کاهش وزن
  • احساس تهوع
  • تب و لرز

راه تشخیص تومور های نخاعی

برای تشخیص تومور های نخاعی بیماران می توانند به جراح مغز و نخاع و یا متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند.

دکتر عرفان قربانی مقدم جراح مغز، نخاع و ستون فقرات
بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب عضو انجمن نورو اسپاین عضو انجمن جراحان ستون فقرات.شماره های تماس جهت کسب اطلاعات بیشتر:

  • 0902-8818584
  • 021-26806140

جراح مغز و نخاع، ضمن معاینه و بررسی سابقه پزشکی بیمار تمامی اندام هایی که بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند را ارزیابی می کند. به این منظور تعدادی از آزمایش ها را برای بیمار تجویز خواهد کرد از جمله:

  • آزمایش مایع نخاعی
  • میلوگرام
  • تصویر برداری رادیونوکائیدی
  • آزمایش PET  یا توموگرافی با نشر پوزیترون
  • رادیوگرافی ستون فقرات
  • تهیه عکس رادیولوژی
  • آم ار ای
  • سی تی اسکن
  • بیوپسی

این آزمایشات برای تشخیص قطعی بیماری ضروری است.

درمان تومورهای نخاعی

درمان تومور نخاعی بسته میزان و ناحیه آسیب دیده متفاوت خواهد بود، گاها می توان التهاب ناشی از یه تومور نخاعی را با استفاده از دارو درمانی درمان کرد، اما در موارد حاد بهره مندی از جراحی تومور نخاعی الزام آور می شود.

دارو درمانی

دارو درمانی تومور هایی نخاعی در خصوص کاهیش التهاب ناشی از جراحی و پرتودرمانی است.

جراحی از نوع بسته

آمبولیزاسیون برای جراحی بسته تومورهای نخاعی جهت عدم ایجاد برش روی پوست انجام می شود. این درمان با مسدود کردن کانال تغذیه تومور از رگ های خونی از خونریزی رگ ها جلوگیری می کند.

جراحی از نوع باز

جراحی از نوع باز را جهت برداشت تومور های نخاعی انجام می دهند. جراح مغز با به کارگیری دو روش جراحی اقدام به جراحی ستون فقرات می کند.

این دو روش عبارت اند از:

کیفوپلاستی

این جراحی برای تثبیت شکستگی ستون فقرات انجام می شود . در این جراحی به علت اینکه تومور در یک مهره ستون فقرات ایجاد شده، فشار ناشی از تومور باعث شسکته شدن استخوان ستون فقرات می شود. در این جراحی با تزریق سیمان استخوانی به بهبودی محل آسیب دیده کمک می کنند.

دکمپرشن

این جراحی در جهت کاهش و یا کم کردن حجم تومور نخاعی انجام می شود. جراح مغز و اعصاب با برداشت فشار ناشی از تومور بر نخاع و رشته های عصبی موجب تسکین درد های ناحیه کمر می شود.

خدماتی که جراح مغز و اعصاب انجام می دهد

زمانی که افراد با این یماری مواجه می شوند برای دستیابی به تشخیص اصلی دچار سردگمی خواهند شد که به چه پزشکی مراجعه کنند.

ما این بیماران توصیه می کنیم از همان ابتدای مشکوک شدن به درد های ناحیه کمر به بهترین جراح مغز و نخاع مراجعه کرده تا ضمن ارزیابی مرحله بیماری و رشد تومور بتواند بهترین و مناسب ترین روش درمانی را انتخاب کند. بنابراین اولین گام، مراجعه بهنگام به پزشک و گام بعد انتخاب جراح و متخصص اعصاب و نخاع خوب است. حال موضوع محوری خدمات ارائه شده توسط جراح مغز و اعصاب را در ادامه می خوانید:

بیماری های مربوط به:

  • تومورهای مغزی
  • خونریزی مغزی
  • ضربه و آسیب مغزی
  • آسیب های متوجه نخاع
  • آسیب ستون فقرات
  • شکستگی ستون فقرات
  • جراحی مغز
  • اختلالت حرکتی
  • سرطان های ناحیه مغز و نخاع
  • اختلالات عروقی

نکته پایانی: درد های ناحیه کمر را  جدی بگیرید

بیایید و به درد های ناحیه کمر قدری جدی تر نگاه کنید، چه بسا برخی افراد به دلیل سهل انگاری در مراجعه بهنگام دچار عوارضی نظیر فلج و معلولیت دائمی شده اند. بنابراین توجه به این مهم برای تضمین سلامتی اندام ها بسیار حائز اهمیت است.

دکتر عرفان قربانی مقدم

بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب
عضو انجمن نورو اسپاین
عضو انجمن جراحان ستون فقرات

16 پاسخ

  1. سلام در ام آر آی همسرم تومور نخاعی آستروسیتوما تشخیص داده شده ،آیا برای مراجعه همین ام آر آی کافیست یا صبر کنم ام آر آی با ماده حاجب هم آماده شود وبعد خدمت برسم .آیا جراحی تومور عوارض برگشت ناپذیر نخاعی هم می گذارد یا نه؟ و آیا برای تشخیص صددر صد گرید تومور حتما باید نمونه برداری انجام داد ویابا ام آر آی تا حدودی مشخص می شود؟وجراحی تومور نخاعی با علائم درد و ضعف کف پا بعد از بیدارشدن نیاز به جراحی باز هست حتما؟

  2. سلام خسته نباشید،من مادرم ده سال قبل عمل مننژیومای ترانژیشنال تایپ در سطحT3-T4داشتند که اخیرا در ام آر آی با و بدون کنتراست جدید انجام شده مجددا در همان محل قبلی عود کرده متاسفانه یه مقدار هم به سمت نورال فورامن سمت چپ در همون سطح کشیده شده،تو تبریز جراح علی رغم اینکه گفتند در هرحال باید عمل بشه اما به شکل جدی از عوارض عمل و احتمال آسیب به نخاع و…و اینکه چون عمل دوم هست پر ریسک هست ترسوندند،و عملا در انجام جراحی مردد شدیم،اگر امکان داره در مورد احتمال و درصد عوارض میشه راهنمایی بفرمایید و اینکه باتوجه به صحبتهای بالا تو شهرستان میتونند عمل کنند یا نیاز به امکانات بیشتری هست و به تهران مراجعه کنیم بهتر هست؟؟ببخشید طولانی شد.ممنون.

    1. سلام بایستی ام آر آی جدید رو ببینم. توصیه میکنم تهران عمل بشن

  3. سلام خسته نباشید،من مادرم ده سال قبل عمل مننژیومای ترانژیشنال تایپ در سطحT3-T4داشتند که اخیرا در ام آر آی با و بدون کنتراست جدید انجام شده مجددا در همان محل قبلی عود کرده متاسفانه یه مقدار هم به سمت نورال فورامن سمت چپ در همون سطح کشیده شده،تو تبریز جراح علی رغم اینکه گفتند در هرحال باید عمل بشه اما به شکل جدی از عوارض عمل و احتمال آسیب به نخاع و…و اینکه چون عمل دوم هست پر ریسک هست ترسوندند،و عملا در انجام جراحی مردد شدیم،اگر امکان داره در مورد احتمال و درصد عوارض میشه راهنمایی بفرمایید و اینکه باتوجه به صحبتهای بالا تو شهرستان میتونند عمل کنند یا نیاز به امکانات بیشتری هست و به تهران مراجعه کنیم بهتر هست؟؟ببخشید طولانی شد.ممنون.

    1. سلام بایستی ام آر آی جدید رو ببینم. توصیه میکنم تهران عمل بشن

  4. با سلام و خسته نباشد
    پدر بنده بهمن سال 1399 به علت کمر درد شدید پا چپشون از مچ فلج شد و اختیار ادرار و مدفوع خودشون رو از دست دادن و بعد از مراجعه به بیمارستان دکتر دشخیص دادن که پدر بنده تومور نخاعی دارند و عمل باز انجام دادند و تومور رو برداشتن الان سه ماه از عمل میگذره درد شدید در پای راست خود دارند و هنوز بی اختیاری ادرار و مدفوع دارند.ممنون میشم در این رابطه راهنماییمون کنین

  5. با سلام و خسته نباشید ،۲۸ سالمه حدود یک ماه پیش عمل تومور نخایی داشتم ک این تومور بین مهره l1,l2 کمرم بود خوشبختانه خوشخیم بود و عملم خوب بود بعد آزمایش از روی نمونه نوعش همانژیوپریسیتوما بود ،دکترم گفت ک احتمالش هست دوباره عود کنه ،میخواستم نظر شمارو بدونم آیا دوباره عود میکنه یا نه چند درصد؟ واقعا ریخته بهم منو ممنون میشم اگه جواب بدین

  6. با سلام و خسته نباشید ،۲۸ سالمه حدود یک ماه پیش عمل تومور نخایی داشتم ک این تومور بین مهره l1,l2 کمرم بود خوشبختانه خوشخیم بود و عملم خوب بود بعد آزمایش از روی نمونه نوعش همانژیوپریسیتوما بود ،دکترم گفت ک احتمالش هست دوباره عود کنه ،میخواستم نظر شمارو بدونم آیا دوباره عود میکنه یا نه چند درصد؟ واقعا ریخته بهم منو ممنون میشم اگه جواب بدین ؟

  7. سلام فرزند بنده در سال ۹۴ یک تومور سرطانی pent داشته با جراحی و بک سال و نیم شیمی درمانی و ۲۵ جلسه رادیوتراپی ۵ سال قطع درمان بود و حدود ۴ ماه است یک ضایعه در مهره ۳ و ۴ ایشان در ام آر آی و ستی اسکن دیده شده بود نمونه برداری کردیم ولی نتیجه منفی بود حالا دکتر گفته پت اسکن بگیریم . ولی دکتر رادیوتراپی ایشان می گویند اگر جراحی کنید و ضایعه را بردارید و مشخص شود که چه ضایعه ای است زودتر به نتیجه می رسید . می خواستم لطف کنید راهنمائی لازم را بفرمائید . در ضمن بنده بارنشسته تامین اجتماعی هستم بیمه تکمیلی آتیه سازان دارم اگر بشود در بیمارستانهائیکه طرف قرار داد هستند عمل شود برای بنده بهتر است . قبلا از جنابعالی تشکر می کنم اگر اجازه دهید بفرمائید کی و کجا بیائیم تا ایشان را ویزیت کنید .

    1. سلام من شنبه و دوشنبه مطب هستم با این شماره تماس بگیرید:۰۹۰۲۸۸۱۸۵۸۴_توصیه من هم نمونه از مهره است.

  8. سلام و درود خدمت دکتر گرامی
    برادر من سال۱۳۹۶ مدولاری تیرویید داشته که متاسفانه متاستاز شده به ستون فقرات درسال۱۳۹۹ و درحال حاضر درد گزگز کف،پا و بی،اختیاری مدفوع و ادرار و راه رفتن با عصا و مشکلات خاص خودشان/ایا امکان جراحی مهره ها وجود داره جهت کمتر کردن فشار ؟

    1. سلام در صورتی که متاستاز اثر فشاری روی نخاع یا اعصاب داشته باشه بایستی عمل بشن و امکانش هست

  9. با سلام و خسته نباشید
    مادر بنده سال پیش تومور مثانه بدخیم داشت که دکتر عمل TURB انجام داد و 33 جلسه هم رادیو تراپی و 11 ماه هم است که شیمی درمانی می شود متاسفانه الان حدود دو هفته است که کمر درد دارد در ابتدا کمر درد آرام که هنگام راه رفتن مشکل داشت ولی الان طوری شده که نمی تواند حتی بنشید باید دراز بکشد ولی مشکلات قبلی مثانه را هم ندارد و درد آن خیلی بیشتر شده و 3 ماه پیش هم که سیتی اسکن داده بود در ستون فقرات و مهره ها مشکل خاصی نداشت آیا ممکن است مربوط به تومور نخاعی متاستیک باشد.

    1. سلام بایستی ام آر آی جدید انجام بدین.میتونه درگیری متاستاتیک باشه ولی بایستی بررسی بشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − یازده =