ساعات کاری : همه روزه ، با تعیین وقت قبلی
۰۲۱۲۶۸۰۶۱۴۰ - ۰۹۰۲۸۸۱۸۵۸۴
تهران، ولنجک، خیابان ۱۴، پلاک ۱۹، برج هوما Hooma
دکتر عرفان قربانی مقدم » بهترین جراح تومور مغزی
۵ دقیقه

بهترین جراح تومور مغزی

آنچه می خوانید...

مغز حیاتی ترین عضو بدن انسان است و زمانی که مشکلی برای این عضو مهم بدن انسان به وجود می آید، باید هرچه زودتر برای درمان آن اقدام کرد. تومور مغزی یکی از این اختلالات مغزی است که در صورت بروز باید به دنبال بهترین جراح تومور مغزی بود تا درمان به طور صحیح انجام بگیرد. اما چطور می توان بهترین جراح تومور مغزی را انتخاب کرد؟ یک جراح تومور مغزی خوب چه ویژگی هایی دارد؟ در این مطلب با دکتر عرفان قربانی مقدم همراه باشید تا به سوالات در این مورد پاسخ داده شود.

قبل از شروع مطلب برای مقدمه فیلمی از جراحی تومور مغزی یک آقای میانسال توسط دکتر عرفان قربانی مقدم، جراح و متخصص مغز و اعصاب در تهران، را ملاحظه می کنیم:

تومور مغزی چیست؟

زمانی که متوجه وجود تومور مغزی در خودتان یا نزدیکانتان می شوید، ترس تمام وجودتان را می گیرد و زندگیتان را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد؛ اما ترس و نگرانی راه حلی برای رفع این تومورها نیست. قبل از هرچیز باید کمی بیشتر با تومورهای مغزی آشنا شوید و بعد برای درمان آن به سراغ بهترین جراح مغز و اعصاب بروید.

تومورهای مغزی که به دو نوع تومور خوش خیم و بدخیم تقسیم می شوند، توده هایی غیرعادی در مغز هستند که اگر در زمان مناسب درمان نشوند، می توانند زندگی فرد را مختل کنند و گاه مرگبار باشند. همه تومورهای مغزی نیاز به جراحی ندارند و در زمان معاینه، متخصص نوع درمان را بر اساس خوش خیم یا بدخیم بودن تومور و محل قرارگیری مشخص می کند.

تومورها زمانی ایجاد می شوند که تقسیم سلولی غیر کنترل شده و غیر طبیعی باشد. این تومورها عموماً در خود مغز، بافت لنفاوی، اعصاب جمجمه، جمجمه، مننژ یا پرده مغزی، هیپوفیز و غده کاجی به وجود می آید. هر نوع تومور مغزی علائم خاص خود را دارد اما به طور کلی، سردرد، تهوع و استفراغ علائم عمومی تومور مغزی است.

ویژگی های بهترین جراح تومور مغزی

همان طور که گفتیم، مغز عضوی بسیار مهم در بدن است که اختلال در عملکرد آن می تواند زندگی فرد را تحت الشعاع قرار دهد. به همین دلیل زمانی که دچار تومور مغزی می شوید، انتخاب بهترین جراح مغزی اهمیت بسیار زیادی دارد. ویژگی های یک جراح مغز خوب عبارت است از:

  • داشتن تجربه و مهارت بالا
  • ایجاد اعتماد در بیمار و رفع نگرانی های او
  • داشتن دانش به روز
  • اطلاع از روش های جدید جراحی مغز
  • تشخیص صحیح و به موقع تومور و تجویز درمان بر حسب آن
  • اولویت قرار دادن سلامت بیمار
  • ارائه توضیحات کافی به بیمار در مورد عوارض احتمالی جراحی تومور مغزی
  • اقدامات لازم پیش و پس از جراحی را به بیمار توضیح دهد.

به گفته دکتر عرفان قربانی مقدم، جراح مغز در تهران، یکی از مهم ترین ویژگی های یک جراح خوب تومور مغزی این است که محل تومور، اندازه و نوع آن را با توجه به سن و شرایط جسمی بیمار به درستی تشخیص دهد. سپس، با توجه به تشخیص خود و شرایط بیمار شیمی درمانی برای تومور مغزی، پرتو درمانی یا جراحی تومور مغزی را تجویز کند. این کار با بررسی عکسبرداری ها و آزمایش های پزشکی امکان پذیر خواهد بود.

سی تی اسکن تومور مغزی
سی تی اسکنی که در آن تومور مغزی بیمار مشخص است.

عوارض جراحی تومور مغزی

جراحی تومور مغزی یکی از جراحی های حساس و مهمی است که ممکن است تاثیرات جانبی زیر را برای بیمار بعد از عمل همراه داشته باشد.

  • درد و ناراحتی بعد از جراحی تومور مغزی طبیعی است. تا چند روز بعد از عمل این درد ممکن است وجود داشته باشد که به کمک داروهای تجویز شده توسط پزشکتان تا حد زیادی قابل کنترل است.
  • خستگی و ضعف بعد از جراحی تومور مغزی ممکن است تا چند هفته ادامه داشته باشد که این موضوع نیز طبیعی است.
  • آب آوردن مغز یا ادم مغزی (ورم مغز) نیز یکی از عوارضی است که شیوع کمتری دارد. بیمار باید تا چند ماه تحت مراقبت پزشک خود باشد تا داروهای مناسب برای کاهش تورم مغز تجویز شود.
  • عفونت نیز یکی دیگر از عوارض بعد از جراحی تومور مغزی است. آنتی بیوتیک هایی که پزشک تجویز می کند، اگر به موقع مصرف شوند، خطر بروز این مشکل رفع خواهد شد.

مراقبت های بعد از عمل جراحی تومورهای مغزی

بیمارانی که جراحی تومور مغزی داشته اند، باید به نکات زیر به خوبی دقت داشته باشند.

  • محل جراحی باید یک روز در میان پانسمان شود. بعد از جراحی، پرستاران نحوه تعویض باند بعد از جراحی تومور مغزی را آموزش خواهند داد.
  • تا 2 هفته پس از جراحی، نباید به محل جراحی آب بزنید. بعد از آن که زخم کاملاً جوش خورد، می توانید با آهستگی محل زخم را بشویید.
  • راه رفتن را فراموش نکنید؛ قدم زدن باعث می شود که خون گردش بهتری داشته باشد و در بدن لخته نشود. علاوه بر این، قدم زدن مانع از آمبولی نیز می شود.
  • تا 2 هفته بعد از جراحی تومور مغزی نباید فعالیت شدید داشته باشید. مسافرت هوایی نیز تا 2 هفته ممنوع است.
  • فیزیوتراپی بعد از جراحی تومور مغزی می تواند به بهبود ضعف اندام و اختلالات گواراش کمک می کند.
  • پزشک تا 2 هفته توصیه به پوشیدن جوراب ضد آمبولی می کند. اگر بیمار نتواند راه برود، باید به صورت مرتب تحت فیزیوتراپی قرار بگیرد و علاوه بر آن از جوراب ضدآمبولی نیز استفاده کند.
  • داروها باید به طور دقیق و طبق تجویز پزشک مصرف شوند.
  • بعد از عمل جراحی تومور مغزی، که جراحی سنگینی به حساب می آید، باید بازتوانی تنفسی صورت گیرد. بازتوانی تنفسی شامل تشویق فرد به نفس های عمیق است تا بتواند ظرفیت قبلی ریه خود را بازیابد.
  • در زمانی که پزشک توصیه کرده است به مطب برای معاینه مراجعه کنید. زمان اولین مراجعه معمولاً 14 تا 20 روز بعد است.

در پایان باید گفت که با توجه به اهمیت مغز و تاثیر حیاتی عملکرد آن، در صورت ابتلا به تومور مغزی، باید در اسرع وقت به بهترین جراح تومور مغزی مراجعه کنید. دکتر عرفان قربانی مقدم، جراح مغز در تهران و پزشکی با تجربه در زمینه درمان و جراحی تومورهای مغزی است. برای مراجعه به مطب، می توانید با شماره 26806140 تماس بگیرید.

دکتر عرفان قربانی مقدم

بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب
عضو انجمن نورو اسپاین
عضو انجمن جراحان ستون فقرات

8 پاسخ

    1. سلام کلا عمل لیزری مغز اقدام لیزر به اون معنایی که همه میشناسن نداریم.

  1. سلام
    من یه دو ماه هست که سردرد دارم و سرم سنگین هست و اطراف چشمم میسوزه و انگار یه میل داغ می‌کنند داخل چشمم
    می خواستم بدونم می تونه تومور باشه

  2. سلام وقت بخیر…‌اقای دکتر من ۲۲ سال پیش تحت عمل جراحی مغز قرار گرفتم و علتش وجود تومور عروقی همانژیوم در تمپورال چپ صورتم بود که منجر به فلج صورتم شد .اما متاسفانه بعد از عمل نه تنها فلج صورتم بهبود پبدا نکرد تا امروز درگیر تشنج های خیف هستم و مانده توموری که دکتر بعدها اذعان داشت که نتوسته خارج کنه منجر به رشد مجدد تومور شد و الان بزرگ شده و ارامش روحی و روانی بهم زده ..ممنون میشم یه راهکاری بهم پیشنهاد بدید..با تشکر

  3. پسرم متولد شصت یک هست سه سال پیش تشنج و ایست قلبی شد دکتر سمیعی گفتن احتمال زیاد گلیومای ضعیف اما پیشرونده است پسرم مانع نمونه برداری می شوند چه رسد به جراحی عا جزانه از شما راهنمایی می خواهم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 19 =